MALZEMELER
500 gr kadayıf
250 gr tereyağ
isteğe göre ceviz yada fındık
ŞERBETİ
3 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yarım limon suyu
1 su bardağı süt
YAPILIŞI: Şerbet için küçük bir tencerete su ve şekeri koyup kaynatın...
Kaynamaya başlayınca altını kısık yaklaşık 15-20dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın....Küçük kahve fincanına bir parça kadayıf koyup parmaklarınızla bastırıp üzerine bolca ceviz koyup bir parça daha kadayıf koyup kenarlardan taşanlarıda içe kapatıp parmaklarınızla iyice bastırın kadayıflar yapışacak...
Fincandaki top kadayıfı tepsiye ters çevirin...Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın...tereyağını eritip kadayıfların üzerine gezdirelim 175 derecede kadayıfları nar gibi kızartalım.. pişen kadayıfa 1 bardak soğuk sütü gezdirelim.. sonrada şerbeti döküp soğumaya bırakalım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder